06 July 2007

Grrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ma enerveaza ideea din acest articol. De mor. Nu articolul in sine, cu el nu am nimic. Ma enerveaza modul in care companiile (in special agentiile) isi fac sediul un locusor cat mai placut, plin de distractie. Urasc chestia asta. Really. Gasesc ca are doua consecinte majore:

1. Te face sa stai mai mult la birou (asta si vor, evident), ba chiar sa te duci si in weekend. Suna, cool, nu, sa mai stai la birou sa faci un campionat de fussball cu colegii tai simpatici sau sa fumezi o tigara pe terasa, la bancuri??? Dar toate astea in detrimentul vietii tale particulare, in detrimentul familiei si prietenilor adevarati. Da, aia reali, care chiar te ajuta la greu si care nu, nu sunt in agentie. Si nu, nici copilul tau nu e in agentie si poate ar fi bine sa ajungi acasa sa te mai joci cu el in loc sa te hahai prin agentie, explicand inteligent ca "lucrezi ca sa faci bani".

2. Iti face viata distractiva, nu? De fapt, te invata ca viata e funny si simpla, la naiba. Si nu e. Acolo ai tot ce ai nevoie. Acasa ai responsabilitati. In viata reala (din afara "coconului" agentiei) ai obligatii. Multe si diverse. Comparatia: colegi cu zambetul pe buze (e in fisa postului, zau), fun la maxim si tu redevenind copil, cu casa in care copilul oracaie, nevasta e stresata si ea (da, si ei TU trebuie sa-i ridici moralul) si ceva tevi de reparat e net in defavoarea a ceea ce ar trebui sa fie prioritatea in viata ta. Centrul, esenta- ca doar, pana la urma, de ce naiba traiesti? Ca sa faci reclame bune, sa creasca vanzarile la branza???

Si ma enerveaza tonul articolului. Entuziasmul. Declaratiile optimist- indoctrinate. Ma irita, zau. Si nu, nu vorbesc aici de Bu. Ci de o lume intreaga, pe care o cunosc si am vazut-o suficient cat sa inteleg ca ceva scartaie. Nu e ok. Sistemul in sine e perfid si inselator. Evident ca inteleg ca asa lucrezi mai bine, eficient etc si ca e corect sa ai diverse facilitati si nu, nu cred in munca fara fun insa aici e vorba deja de nisipuri miscatoare care te inghit.

1 comment:

Alina said...

Corect, scopurile ascunse nu prea reies din articol. Daca o companie s-ar gandi clar la relaxarea angajatilor, ar face abonamente la sala pe cupluri sau chestii de-astea. Escapismul asta siurea are efecte mai tarziu. Si nu, nu suntem niste eterni adolescenti. Viata reala, a noastra, incepe dupa serviciu. In timpul lui ne ocupam de viata altora :) Owners mostly :P