16 May 2008

Zu, catastrofa globala

O data la n ani astrele se aseaza intr-o pozitie nefavorabila pentru Zu. Este momentul in care Zu cea descurcareata si destul de sigura pe ea, Zu cea care gateste cu placere si aprecieri din partea celorlalti, Zu cea care s-a ocupat toata viata ei de vesela familiei, incluzand nenumarate pahare din diverse seturi, farfurii de aperitive/ deserturi/ ciorbe sau fel principal, castroane/ platouri rotative/ cu picior sau pur si simplu maaaari, cesti/ cescute si cani, fara sa sparga un singur lucru ... devine o Zu destructiva. Doua maini stangi si doua picioare inutile. Capul nici nu mai merita mentionat, el este doar pe post de decor. Decor blond.

Se vede treaba ca problema se si agraveaza, din moment ce acum trei ani Zu nu a reusit decat ca in decurs de cam doua ore sa se roteasca gratios prin bucatarie si sa sparga doua vase (dintre care o farfurie cu mare valoare sentimentala), iar anul acesta, ieri mai precis, cam tot in doua ore Zu a reusit:

- sa afume bucataria cu cel mai imposibil/ oribil/ sinistru miros posibil, care i-a adus lacrimi in ochi instantaneu, pur si simplu punand la incalzit friteusa nefolosita de un an, fara ca macar sa proceseze ca si uleiul din aceasta era tot la fel de vechi si plin de reziduuri

- sa puna castronul de salata intr-un echilibru precar, rezultatul fiind castraveciori, rosii si ceva marar cu sos raspandite pe toata podeaua bucatariei (castronul era din plastic, asta a fost bine, ole!)

- sa se gandeasca sa curete friteusa, daca tot a descoperit ca e o problema aici, insa, sa nu gandeasca prea multe cand a turnat Fairy peste uleiul aproape racit ramas pe fundul friteusei. Pentru cine nu stia: ulei+Fairy = bad, bad de tot= multa multa spuma, cam de 8 ori volumul uleiului implicat in actiune, rezultand o baie de ulei incredibila de pe blatul din bucatarie, pe frontul dulapului, pana pe podea... Si uleiul este, well, uleios, adica gras si alunecos si se spala greu.

Azi ma duc la Bro, sa ii hranesc pestii. Oh boy, sper ca astrele s-au aliniat la loc...

No comments: