31 October 2008

Maternitate

Azi am lucrat toata ziua, bine infipta pe scaun in fata computerului. Asta inseamna ca nu am mers pe jos/ facut ceva activitati fizice si leaganul- mama nu a functionat de loc, asa ca piticania pesemne ca s-a saturat de asa situatiune nemaintalnita si acum imi trage ghionturi cu mult sarg, doar-doar o porni caruta din loc :-).

In alta ordine de idei, ma confrunt cu o nedumerire: la origine ma consideram zdravana la cap, insa acum incep sa ma intreb in ce ma transform. Ok, ca sunt eu mai emotiva ca de obicei si ca atunci cand vad mogaldeata la ecograf afisez un zambet tamp, e de inteles... insa am vazut recent o emisiune tv, Superbebe si am ramas confuza: in asta urmeaza sa ma transform??? Sincer, eu NU am rezistat in fata televizorului desi chiar ma interesa subiectul!!!! Era o prezentatoare care vorbea calm si cumva siropos, dar in modul acela "ca pentru femei tembele", se inserau si cadre cu o fetita filmata in diverse ipostaze (chiar si indesandu-si mancare in gura sau balanganindu-se vioaie prin preajma unei vedete intervievate in emisiune), totul intr-o atmosfera pufoasa si roza... am facut diabet instantaneu. Fetita aceasta era cumva coprezentator, drept pentru care emitea mici "pastilute de inteligenta" care se doreau pline de haz si erau exprimate pe o voce pitigaiata si stalcita, asa cum ii sade bine unui copilas, nu???... basic, era o emisiune pentru mamici, dar din unghiul meu reiese ca o femeie o data ajunsa mama isi pierde ceva neuroni pe drum (chestie care ii afecteaza simtul ratiunii si al ridicolului), incepe sa apeleze la diminutive si probabil se entuziasmeaza by default la vederea oricarui copil bucalat care apare in raza ei vizuala. Sunt constienta de faptul ca ma transform si o sa tot mai fie modificari, insa sper ca nu chiar asa...

2 comments:

ALINA said...

Da, e un drum pe care apuca multe! Dar poti sa rezisti! Mai ales la diminutive si pisicarii! Putin respect pentru copil macar, nu?

Zu said...

SPER din tot sufletul ca o sa rezist, altfel fac diabet instant :-)).
Sincera sa fiu, chiar nu inteleg cum de fac asa o emisiune- chiar asta cred ei despre "mamici", ca sunt duse cu pluta??? E echivalentul vorbitului stalcit cu un copilas- doar pentru ca e mic, nu inseamna ca e si tembel.