31 May 2010

Aragaz cu patru ochiuri

Cand Bu si Zu s-au mutat impreuna au decis ca din primii lor bani munciti in doi sa-si cumpere foarte trebuincioasele aragaz si frigider. Frigiderul, ca frigiderul... se pare ca a fost ales pe spranceana si isi vede in continuare linistit de racerile lui cotidiene, insa aragazul este un no-name nereusit. Asta pentru ca banii aceia munciti in doi nu erau chiar asa de multi si ca sa poata lua si hota au apelat la o promotie miraculoasa, din care a rezultat aragazul no-name, pacatoasa inventie, cu care m-am tot chinuit de atunci incoace.

Intai pentru ca avea un timer groaznic la cuptor si nu se aprindea decat daca stateai cateva minute bune cu degetul infipt in buton... si si atunci functiona doar daca erai Bu, ca la mine nu vroia si pace!!! Motiv pentru care eu am ajuns sa deslusesc tainee gatitului la cuptor doar de vreun an incoace, de cand a venit un mester si mi-a scos de tot timerul, sa ne linistim. Inca sunt novice la capitolul friptura la tava si ma bucur ca un copil cand imi reuseste o mancare "la cuptor":D.

Apoi i-a cedat partea cu scanteia electrica: a decis sa nu mai funcioneze la unele ochiuri, asa ca am revenit la traditionala cutie de chibrituri, eu, care urasc aprinsul aragazului cu chibrituri.

Ziua condamnarii lui la fiare vechi de apropia cu pasi repezi, dar a decis sa o urgenteze azi, cand, pornita sa inchid focul la cuptor (dupa ce am executat o minunata friptura cu legume :D), butonul a sarit, tust, din lacasul lui, s-a dezmembrat in mai multe bucati si a pornit sa se rostogoleasca vioi pe gresie, sub privirea mea uimita.

Ce sa mai zic? M-am napustit sa inchid gazul de la robinet, macar sa stiu o treaba, si acum il astept pe Bu ca sa-i susur cuvintele magice: aragaz nou. Ca ala vechi... e el cu patru ochiuri, dar fara buton :-).

3 comments:

Diana Cornea said...

stai linistita cu "name" sau "no-name" same bullshit: scanteie nu-i decat cand vor muschii lui (a fost nostim ca tot butonam cand eu cand consoarta ca vezi doamne nu ne pricepem - increderea asta!), apoi face scanteie continuu cu o pauza de 1-2 secunde si in miez de noapte se aude tzac-tzac-tzac si iar butonam ca poate asa se opreste...da aragazul nu si nu doar tzac-tzac... (picatura chinezeasca) si alte chestii inedite la cuptor gen sa nu se aprinda nici dupa 5 min de deget infipt in buton:)

Ceska777 said...

Nasol cand isi dau duhul aparatele electrice. E bine cand pot fi inlocuite imediat.....Si ale noastre toate se apropie de obstescul sfarsit caci au o vechime apreciabila. Mie imi e de masina de spalat rufe, uscator si aragaz si frigider ....uite ca imi e de toate: sa isi dea obstescul sfarsit pe rand, si nu in grup. Pretty, pretty, please!

Zu said...

@Diana: Adevarul este ca "mesterul" care a venit la noi mi-a spus ca orice aragaz luam, tot aia e... dar zau daca stiu ce sa-mi cumpar.

@Ceska777: nici nu vreau sa ma gandesc la restul, masina de spalat si frigiderul par sa se tina bine pe pozitii in continuare si sper sa persevereze :D. Aragazul trebuia el sa zboare de mult, acum gata, s-a jucat toate sansele :-).