04 December 2013

Diva in devenire


Vocabularul piticotului era super amuzant: cateva "cuvinte", mai multe intelesuri - sa stim o treaba, sa ne simplificam viata. Cuvinte inventate, insa, stalcite si amestecate.

Dansa a dus trasenia un pas mai departe, invatand fix doua cuvinte, da' taman pe alea bune: "mama" si "caca". Are o voce usor nazala si cuvintele sunt rostite toate clar si ferm, cu mutrita aia serioasa si buzele rotunjite a mirare. Altfel, de vorbit vorbeste de te doare capul. Toata ziua turuie ticatica, taca taca, mmmm daidai... dar astea sunt singurele "cuvinte" cu sens, repetate constant si in contexte potrivite. Drept pentru care lucrurile sunt clare, problemele se transeaza simplu, ce atatea batai de cap cu vocabularul asta?

Toata lumea e "mama". Inclusiv tata. Vrea sa-l strige pe tati? "ma-ma!", raspicat. Eu sunt tati, insista respectivul, silabisindu-si doct numele in limba lui. "Mama!", insista darz capsorul carliontat :D, ce sa te intelegi cu el? Buna e "mama", Lidia e "mama", Lili e "mama"... lucrurile sunt simple in universul ei. Iar cei care nu sunt bagati la categoria "mama" nu exista pentru ea. Scurt. Diva capoasa cu o lume intreaga de servitori in jurul ei.

Cand situatia e nasoala, e "caca". Nu-i convine ceva? "caca". E nedumerita, nu-i sigura pe ceva? "caca". Ii pun o minunatie de tutu pe ea: se uita mirata in jos, descopera cu nu isi mai vede picioarele, face cativa pasi cu fusta infoiata unduindu-se in jurul ei, pipaie usor nemultumita volanele si decide scurt: "caca!". Iesim afara, bate vantul, rece, nu-i place... o pala mai puternica o face sa se napusteasca rapid in bratele mele, de unde bine adapostita ridica nasul in vant si decreteaza: "caca"! La lift, gaura dintre acesta si etaj o nedumereste - se apropie tematoare, ii da tarcoale si insista: "caca". Da, mama, hai incoace, nu e nimic grav, e doar zona de trecere bla bla zic eu. "caca", nu se da ea batuta. Daca face, hmmm... caca... duce mana la scutec si ne spune: "caca". Cu atatea "caca" in jur mai luam insa si noi plasa si ne napustim sa o schimbam cand diva doar isi declara dispretul regal fata de cine -mai-stie-ce.

Iar cand nu-i convine ceva (major-major), trece la maraieli si jelanii teatrale. Tragedia e mare si o traieste cu intensitate. Bate din piciorusele alea mici, se prabuseste la pamant demonstrativ, suntem intr-o adevarata drama, clasicii rusi suspina, domnisoara e o diva.

No comments: