28 July 2014

Hopa-mitica

Este de o veselie nebuna si ma fascineaza modul in care ia tot ce ii ofera viata cu incantare si bucuria unei noi descoperiri. Cand trebuie sa o imbrac imi vine sa... si sa... si sa... pentru ca zvarluga mea de fata crede ca totul e un joc. Jocul de-a "fugitul dezbracat prin casa", jocul de-a "eu incerc sa evadez cu orice pret" si jocul de-a "tu le pui, eu le scot". Si rade cu pofta de nici nu pot sa ma enervez pe ea, desi curge apa pe mine si imi vine sa ma las de meserie, insa cum sa nu te amuze cand eu reusesc sa o imobilizez intr-o fgura complicata de increngaturi brate-picioare ce imi permite sa ii pun sosetele iar ei noua situatie i se pare mega amuzanta si se porneste sa hohoteasca in cascade?

Sau cand stau la usa, chemand-o sa vina "sa mergem afara" si ea fuge sa se ascunda? "Hai sa punem pantofii" -ul meu e urmat de un chicotit vesel din cine stie ce colt al casei, cand eu deja sunt terminata, obosita moarta, incaltata si gata sa ies pe usa...  ii povestesc, ce frumos o sa fie afara, dialoghez... nimic, ea crede ca ne jucam. Ultima data i-am explicat ca iese pe usa desculta. Mda, a iesit, eu cu pantofii ei in mana si ea in labutele goale pe palier - ce s-o impresioneze, ei i s-a parut foarte interesanta chestiunea, gurai ei a luat forma unui O mare si plin de mirare, dupa care a inceput sa comenteze vesela trasenia, amuzandu-sa de mama focului. Right!

Orice fac e pentru ea o situatie noua, o provocare, intamplinata cu incantare. Pas de enervat sau facut ceva educatie domnisoarei Veselie-Carliontata! Lumea e a ei, de descoperit si cercetat, n-are grija, n-are treaba, totul e mega amuzant. Orice facem ea cade in picioare si rade cu pofta :-).

3 comments:

Anonymous said...

Noi şi acum mai alergăm după căpriță să o îmbrăcăm/dez... pus/scos ciorapi şi alte cele. Poate face şi singură aceste operațiuni, dar, să recumoaştem, nu e deloc funny de una singură. Ah, esențial, cred, căprița are 4 ani

Zu said...

La cel mare noi suntem doua tabere: eu nu il ajut si negociem la greu, tatal il imbraca si il incalta... Mda, el e veriga slaba :D

Cristina+Alexia said...

Claaar